ГолосUA
11:32 03/03/2009

У БЮТ пояснили, чому вони позбавились від Огризка

Депутат від фракції БЮТ Андрій Кожем’якін пояснив, чому частина його політичної сили підтримала відставку міністра закордонних справ Володимира Огризка.

Про це повідомив кореспондент ГолосUA.

«На засіданні фракції більшістю голосів ми ухвалили рішення не голосувати за відставку і не підтримувати жодних постанов, але вже у залі ми побачили, що є частина депутатів, які порушать цю домовленість», — сказав Андрій Кожем’якін.

За його словами, ту частину депутатів від БЮТ, які підтримали звільнення Володимира Огризка, не влаштовувала його діяльність як міністра закордонних справ, погіршення російсько-українських відносин, а також ухвалене Міжнародним судом рішення стосовно острову Зміїний. Крім того, негативний вплив мала його політика по відношенню до уряду.  

«Перш за все, це директиви, які розсилалися Міністерством закордонних справ в іноземні посольства з інформацією щодо результатів засідання РНБО», — сказав Андрій Кожем’якін.

На запитання журналістів, чи він особисто голосував за відставку міністра закордонних справ, депутат відповів, що не підтримував це рішення і «навіть давав команду, щоб фракція взагалі не голосувала».

Андрій Кожем’якін не може спрогнозувати, яка ситуація після сьогоднішнього голосування складеться у середині фракції БЮТ і тільки додав, що, швидше за все, це питання вирішуватиметься сьогодні на засіданні фракції, яке має розпочатися о 14.00.

 

Читайте также по теме