ГолосUA
10:15 17/06/2010

У БЮТ та КПУ обурились, що Бюджетний кодекс розроблявся без участі Верховної Ради

Бюджетний кодекс розроблявся без участі Верховної Ради.

Про це заявив народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко Володимир Бондаренко, виступаючи з парламентської трибуни, передав кореспондент ГолосUA

“У проекті я бачу перелік тих структур, які брали участь у розробці даного документу. Мене дивує, те що тут не Президент виступає як суб’єкт законодавчої ініціативи, а Адміністрація йде першим номером у списку. Зовсім немає Верховної Ради і хоча б 3 комітетів парламенту з економічної політики, фінансової та банківської діяльності і бюджетного комітету”, — відзначив депутат.

При цьому бютівець зауважив, що до нього як до депутата, який входить до бюджетного комітету ніхто не звертався з пропозиціями. “Взагалі, цей документ розроблявся без участі Верховної Ради”.

У свою чергу народний депутат від КПУ Петро Цибенко також запропонував повернути парламенту свою притаманну роль у бюджетному процесі.

“Ми вважаємо, що треба повернути Верховній Раді України, як вищому законодавчому органу, свою притаманну роль у бюджетному процесі. Бо справді, тими змінами, які пропонуються, де-факто Верховна Рада усувається від бюджетного процесу. Це неправильно”, — додав він.

Нагадаємо, Верховна Рада розглядає проект Закону “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України” (нова редакція). />  

Читайте также по теме