Ольга Черненко
19:07 07/02/2011

У БЮТ вважають, що Поживанову повертатися назад в Україну страшно

У Блоці Тимошенко вважають, що колишньому главі Держкомрезерву Михайлу Поживанову повертатися назад в Україну страшно.

Таку думку висловив народний депутат від “БЮТ-Батьківщини” Сергій Соболєв в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA

“Це питання кожної особи. І Поживанов в даному випадку має вирішувати сам”, — наголосив він.

Водночас, за словами нардепа, зважаючи на нинішні правоохоронні органи це страшно робити.

“Якщо говорити, чи є в нас незалежне, неупереджене судочинство, яке керується законами і Конституцією, то такого немає. І якщо говорити про досудове слідство, то зрозуміло, що прокуратура вже давно є підрозділом Партії регіонів. Тому дуже страшно. Але якщо почнуть виїжджати всі, хто проти цієї влади, то скоро пів країни виїде. Але я думаю, що я би ніколи звідси не поїхав ні за яких обставин”, — запевнив він.

Нагадаємо, колишній глава Держкомрезерву Михайло Поживанов заявив, що може повернутися в Україну, якщо не отримає політичний притулок у країні, де він зараз перебуває.

“Країна, де я перебуваю, де отримав дозвіл, вона не відноситься до таких країн, як Чехія або там Великобританія, або Швейцарія, де відносно велика кількість людей отримували ці притулки політичні. Це дуже консервативна країна, яка не любить ці речі давати. І я, скажімо, не впевнений, що я можу отримати, тому, можливо, я навіть не буду звертатися. Якщо це відбудеться, то поїду в Україну і постану перед правоохоронними органами” — сказав він.

Читайте также по теме