ГолосUA
13:54 17/02/2010

У БЮТ знайшли іншу причину, чому суд призупинив рішення ЦВК про визнання Януковича Президентом

Рішення Вищого адміністративного суду призупинити рішення ЦВК щодо визнання переможцем президентських виборів Віктора Януковича є звичною процедурою.

Про це заявив народний депутат від фракції БЮТ Юрій Полунєєв в ефірі програми «РозворотUA» на радіо «ЕраFM».

За його словами, нічого дивного і надзвичайного у відповідному рішення суду немає, оскільки процедура відбувається відповідно до закону.

«Юридичні процедури мають бути пройдені до кінця. У цьому полягає сутність демократії, коли вибори керівника країни мають супроводжувати нейрохірургічним дотриманням норм законодавства. Тому немає нічого дивного, що суд призупинив дію постанови. Будь-хто має право на оскарження виборів», — так прокоментував депутат рішення ВАСУ.

Як повідомляв ГолосUA, 17 лютого Вищий адміністративний суд України частково задовольнив клопотання про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову кандидата на пост Президента України Юлії Тимошенко до Центральної виборчої комісії. Ухвалою від 17 лютого суд зупинив дію рішення Центральної виборчої комісії про встановлення результатів повторного голосування з виборів Президента України та обрання Віктора Януковича Президентом України до закінчення розгляду даної адміністративної справи.

Нагадаємо, 14 лютого 2010 року ЦВК оголосила Віктора Януковича переможцем виборів президента. Урочисте засідання Верховної Ради, присвячене складенню присяги президента було призначено на 25 лютого.

 

Читайте также по теме