ГолосUA
18:21 18/03/2010

У Черкасах будується конкурент аеропорту “Бориспіль”

Цього тижня закінчуються роботи з митного контролю та підключення до загальноукраїнської бази в черкаському аеропорту.  

Про це заявив міський голова Черкас Сергій Одарич, передав кореспондент ГолосUA.

 “Ми готові вже виходити на підписання конкретних договорів із авіакомпаніями про надання послуг нашим аеропортом” — запевнив мер Черкас.

За його словами, відновлено інфраструктуру, яка є мінімально необхідною для роботи аеропорту. Зокрема, йдеться про митну структуру та комплекс прикордонного кордону.

“Для роботи тих пунктів необхідно було створити умови для затримання нелегалів — камери затримання. Ми облаштували окремий пункт для переходу кордону тваринами, виконали всі вимоги — санітарні, епідеміологічні, тощо. За рахунок того, що ми забезпечили нормальну роботу аеропорту, ми мали змогу приймати рейси. Протягом 2008 року вперше прийняли близько 70 рейсів. У минулому році — 40 рейсів” — розповів С. Одарич.

Для закінчення робіт необхідно щонайменше 50 мільйонів гривень. Саме стільки бракує, щоб зробити освітлення смуги і добудувати ще 800 метрів смуги для того, щоб приймати трансатлантичні боїнги.

“Є домовленість зараз із бюджетними авіакомпаніями про те, щоб із Черкас започаткувати низку бюджетних рейсів до країн Європи. Врахуйте, що все це робиться при активному спротиві Борисполя. Адже, коли наш аеропорт почне працювати, то це серйозна втрата для Борисполя — ми заберемо на себе транспортні потоки, вантажні перевезення і так далі, які сьогодні обслуговує Бориспіль” — зазначив С. Одарич.  

В. Середа

 

Читайте также по теме