Вита Середа
05:15 27/10/2010

У Черкасах готуються кілька сценаріїв зриву виборів — мер міста

 

У Черкасах готуються кілька сценаріїв зриву виборів.

 

Про це під час прес-конференції заявив міський голова Черкас, кандидат на посаду мера від Партії Вільних Демократів Сергій Одарич, передав кореспондент ГолосUA.

 

“Сьогодні йде масова обробка членів дільничних виборчих комісій. Умовляють, переконують написати акти і скарги про те, що, мовляв, у Черкасах порушуються строки, передбачені законом щодо виборчих процедур. У тому числі — виготовлення печаток, передача списків виборців… Замість того, щоб дільничні комісії сьогодні займалися запрошенням людей на вибори та підготовкою скриньок і кабінок для голосування, сьогодні їх викликають на бесіди і пропонують підписати такі акти, які, за моєю інформацією, мають піти далі в ЦВК, щоб ЦВК розпустила міську виборчу комісію, і таким чином, зробила неможливим проведення виборів у Черкасах”, — розповів С. Одарич.

 

Також, за його словами, продовжується пошук підстав для зняття його кандидатури з виборчих перегонів. “У найближчі дні з'явиться десяток різноманітних скарг від різних суб'єктів виборчого процесу, тому я хотів би офіційно повідомити всіх, що з сьогоднішнього дня я припиняю будь-яку активність. Я вчора провів останні зустрічі у дворах, я більше в жодних агітаційних заходах участі не беру, щоб у опонентів не з'явилося жодної підстави десь якось тлумачити мої слова, тлумачити мої заходи і так далі. Як кажуть в Америці поліцейські, кожне ваше слово може бути використане проти вас, то таких слів не буде”, — запевнив мер.

 

Також він озвучив інформацію про те, що минулого тижня деякі представники їздили до Києва у Міністерство юстиції. “Ведеться робота по спробі скасувати реєстрацію Партії Вільних Демократів взагалі. Щоб одним махом зняти і мене, і список з виборчих перегонів. У Києві, настільки мені відомо, вони підтримки таких дій не знайшли, бо позиція Президента і прем'єра достатньо однозначна, що виборчий процес має відбутися прозоро, демократично. А як можна знімати з реєстрації партію, яка 11 років зареєстрована? За моєю інформацією, у них не вийшло з Києвом, то будуть тут гратися із судами, шукати якісь варіанти. І останній напрямок, який зараз проробляється, відповідальний за нього, наскільки мені відомо, Володимир Миколайович Олійник. Це — спробувати скасувати результати виборів у зв'язку із рішеннями судів по неутворенню районних у місті рад. Не зрозуміло, відповідно до закону, яким чином це можна зробити, але мені відомо, що така робота і пошук таких варіантів сьогодні ведеться”, — підсумував міський голова Черкас.

 

Читайте также по теме