ГолосUA
06:28 22/04/2009

У Черкасах люди можуть заробити на бродячих собаках

В Черкасах за кожного безпритульного собаку, приведеного до «Черкаської служби чистоти», даватимуть 10 грн.

Про це повідомила прес-служба Черкаської міської ради.

«Ситуація з тваринами досить катастрофічна не лише у Черкасах, але й в усіх містах України. Як на мене, головною причиною виникнення такої проблеми є Закон України, ухвалений Верховною Радою ще у 2006 році, за яким вбивати безпритульних тварин заборонено. Тому торік з міського бюджету були виділені кошти на облаштування на території КП «Черкаська служба чистоти» притулку для таких тварин. Цього року ми продовжили цю роботу», — зазначив заступник міського голови Андрій Дзюба.

Також він додав, що міська влада останнім часом активізувала роботу у напрямку вилову безпритульних тварин. Лише за останній місяць у Черкасах працівники «Черкаської служби чистоти» зловили та стерилізували 88 собак. У середньому щодня комунальники разом з активістами громадської організації «Друг» виловлюють по 2-3 собаки.

Собак, що відловлюють комунальники на вулицях міста, стерилізують, їм роблять спеціальні щеплення і відправляють у притулок. Таких тварин люди можуть взяти до себе додому. Такі собаки у майбутньому матимуть спеціальний кольоровий нашийник, який свідчитиме про те, що собака здорова, щеплена і стерилізована.

 

Читайте также по теме