ГолосUA
15:40 05/10/2010

У Черкасах на посаду мера вже претендують двоє Одаричів

У Черкасах на посаду мера вже претендують двоє кандидатів із однаковим прізвищем.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у Черкаській міській виборчій комісії.

«Ми зареєстрували кандидатом чинного мера Сергія Олеговича Одарича від партії Вільних Демократів, а також Сергія Олександровича Одарича від політичної партії «Всеукраїнський патріотичний союз», — розповів голова Черкаської міської виборчої комісії Микола Кудрявцев.

Тим часом, міський голова С. Одарич не дуже переймається з цього приводу. Він вже неодноразово озвучував інформацію про те, що йому відомо про трьох кандидатів, які носять однакові з ним прізвища, і які невдовзі зареєструються.

«Я маю досвід боротьби з однофамільцями. У нас уже було колись два Оробця. Є статистика, яка говорить, що поява однофамільців призводить до втрати 0,3 % голосів виборців. Тобто, будуть люди, які заплутаються у списках. Проте та ж статистика говорить, що зросте кількість голосів за справжнього кандидата на 5-6 %», — розповів мер під час останньої прес-конференції.

Він також пояснив, що насправді подібні виборчі технології будуються на зневазі до виборців. «Коли людина змінює прізвище свого батька, то це не основному кандидатові забивають цвяха, це ображають виборців, бо всі розуміють, що виборця вважають дурним, нерозумним і малограмотним. Тобто, це образа 300 тисяч виборців. Причому, ця практика ще ніколи не давала ефекту, а тільки допомагала лідерам перегонів отримати додаткові голоси», — підсумував С. Одарич.

В. Середа />  

Читайте также по теме