ГолосUA
19:12 16/03/2010

У Черкасах створили притулок для бездомних собак

На базі КП “Черкаська служби чистоти” віднедавна повноцінно запрацював притулок для тимчасового утримання бездомних тварин. Нині там облаштовані спеціальні вольєри, а також добудовується медичний стерилізаційний центр, де за собаками доглядатимуть лікарі.

Про це повідомляють у прес-службі міськвиконкому, передав кореспондент голосUA.

У новоствореному притулку зараз перебуває понад 250 бродячих тварин, а розрахований він максимум на 350 – 400. Про це розповів директор КП “Черкаська служба чистоти” Олександр Варденський.

За попередніми підрахунками, у Черкасах нараховується понад 3 тис. безпритульних собак. Найбільше їх можна побачити біля сміттєвих баків.

“Сьогодні в Черкасах діє нова система поводження з бродячими тваринами. Раніше чисельність бездомних тварин регулювали жорсткими методами – шляхом відстрілювання та труєння, свідками яких часто ставали діти. Наразі в Черкасах працює програма стерилізації бездомних тварин, яких відловлюють та розміщують у притулку тимчасового утримання, збудованому на території КП “Черкаська служба чистоти”. Там незабаром буде введено в експлуатацію медичний центр, де бездомних тварин лікуватимуть та стерилізуватимуть” — запевняє заступник міського голови Андрій Дзюба.

В. Середа

 

Читайте также по теме