ГолосUA
14:15 24/03/2010

У Черкасах відбудеться благодійний аукціон з продажу малюнків онкохворих дітей

7 квітня у Черкасах відбудеться благодійний аукціон, на якому продаватимуть малюнки та аплікації черкаських дітей, хворих на рак.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі міськвиконкому.

З 1 грудня і до кінця березня волонтери студентської організації AIESECа проводять арт-терапію для онкохворих діток у Черкаському обласному онкодиспансері. Мова йде про художників, арт-терапевтів – черкаських студентів-психологів і дизайнерів, які займалися малюванням із хворими на рак дітьми. За словами організаторів проекту, під час таких занять дітки ставали радіснішими. Вони охоче малювали і виготовляли аплікації. Крім того, ще й навчалися малюванню, так як з ними працювали професіонали. А головне – це їм допомагало відволікатися від хвороби.

На благодійному аукціоні буде виставлено 15 лотів із найкращими дитячими роботами. Загалом у проекті взяли участь понад 10 хворих дітей із 25-ти, що перебувають у відділенні онколікарні.

“У Черкасах така акція відбувається вперше. Щось подібне організовували лише в Дніпропетровську, Запоріжжі, Києві. Приємно, що нас підтримали батьки дітей, які теж долучалися до акції та всіляко допомагали. У процесі арт-терапії у хворих дітей покращувався настрій, вони хотіли малювати та щось виготовляти” — розповіла координатор проекту Олена Рягузова.

Студенти-волонтери працювали з онкохворими дітьми безкоштовно. До цієї акції також долучалася відома письменниця, яка видає книги за кордоном, Альбіна Кефрі.

Отримані від благодійного аукціону кошти, організатори проекту планують спрямувати на закупівлю ліків для онкохворих, а також придбати обладнання для ігрової зали в онкодиспансері.

В. Середа

 

Читайте также по теме