ГолосUA
19:07 18/03/2010

У Черкасах відбудеться чемпіонат України з джиу-джитсу

Уперше в історії черкаського спорту в обласному центрі відбудеться чемпіонат України з джиу-джитсу. Протягом 20 – 21 березня до Палацу спорту “Будівельник” завітають 140 спортсменів з усіх регіонів країни, які з’ясовуватимуть хто з них найкращий у лайт-контакті й дуосистемі (показові виступи).

Про це розповів у своєму інтернет-щоденнику заступник міського голови Черкас Сергій Гура, передає кореспондент ГолосUA.

Найсильніші представники давнього японського бойового мистецтва визначатимуться в Черкасах серед чоловіків, жінок, дітей у різних вагових категоріях. Серед учасників – майстри спорту, призери чемпіонатів України та Європи. Стартують змагання в суботу 20 березня о 10.00, о 14.00 цього дня – парад відкриття. У неділю поєдинки розпочнуться також о 10.00.

На думку С.Гури, організовуючи чемпіонат України, черкаські представники цього цікавого виду спорту зробили серйозний крок для популяризації джиу-джитсу в нашому місті.

Довідка: Джиу-джитсу (дзю-дзюцу) – “м’яке мистецтво” або “шлях м’якості”, ще, як варіант, мистецтво гнучкості (пластичність свідомості) – загальна назва японських бойових мистецтв, що включали в себе техніки роботи зі зброєю і без неї.

В. Середа

 

Читайте также по теме