ГолосUA
19:47 19/03/2010

У Черкасах відбудеться фестиваль із гірських видів спорту “Черкаські вертикалі 2010”

Черкаські альпіністи стали переможцями відкритого Чемпіонату Полтавської області зі скелелазіння. В обох видах змагань на швидкість та труднощі траси черкаські спортсмени показали достойні результати.

Про це кореспонденту ГолосUA розповів керівник Черкаської міської федерації альпінізму та скелелазіння В’ячеслав Полежайко.

Данило Кущенко серед хлопчиків 1998-2002 року народження посів перше місце, а Олена Редька – друге місце у категорії «швидкість» серед дівчат 1995-1997 років народження. Всього участь у цих змаганнях Всеукраїнського рівня взяли 73 особи, з Черкас – чотири. Найголовніше, радіють черкаські тренери, що змагання були рейтинговими, на яких наші спортсмени змогли виконати спортивні розряди.

У Черкасах навчають скелелазанню на спеціальній стінці для тренування. /> За два роки існування «Черкаської міської федерації альпінізму та скелелазіння» вже склався великий дружній колектив, який виховав перших чемпіонів, обладнаний зал для тренувань. Спортивні досягнення черкаської команди — сходження на Ельбрус — найвищу точку Європи, в рамках власного навчально-тренувального збору з альпінізму — сходження на Говерлу, участь в багатьох змаганнях.

За словами В’ячеслава Полежайка, на Маньківщині, у долині річки Гірський Тікич (Буцький каньойн) є необладнанні стаціонарними точками страховки скелі для скелелазання. Зараз вони освоюються, щоб у перспективі стати скелелазним курортом Черкащини.
“А 17-18 квітня у Черкасах проведемо відкритий Фестиваль з гірських видів спорту “Черкаські вертикалі 2010” на Кубок міського голови. Прийняти участь у цьому фестивалі зможуть усі охочі” — повідомив В. Полежайко.

В.Середа 

Читайте также по теме