ГолосUA
16:45 27/04/2010

У Черкасах відбувся Кубок України з авторалі

У Черкасах відбувся І етап Кубку України з авторалі «Ралі Славутич». Змагання проводилися Автомобільною Федерацією України за підтримки Черкаського Ралі Клубу, Черкаського Стрітрейсинг Клубу та міського голови Сергія Одарича.

Про це повідомила прес-служба міськвиконкому кореспонденту ГолосUA.

Урочисте відкриття Кубку відбулося в центрі міста – у Долині Троянд. Тут організатори підготували справжню змагальну ділянку. Першого дня міська траса 0,9 км. підкорилася всім 32-м екіпажам. Найшвидшим виявився одесит Ігор Чаповський, другим і третім відповідно стали Олександр Фельдман із Дніпропетровська і Володимир Петренко зі столиці, поступившись переможцю менш ніж двома секундами.

Основні швидкісні ділянки гонщикам довелося долати в районі сіл Старосілля, Грабівка та Яснозір’я. Грунтово-піщана траса, яка складалася із 6 спеціальних ділянок протяжністю 70,07 км, виявилася досить рихлою, що надалі вплинуло на результати. Фінішувати вдалося лише 19 екіпажам.

У запеклій боротьбі перемога дісталася Олександру Фельдману із Олександром Горбіком (Дніпропетровськ/Київ), другим став екіпаж Чаповський/Ніколаєв (Одеса), третім – Кравченко/Кузьмінов (Київ/Львів).

За словами організаторів, Черкаси невипадково були обрані для проведення змагань. Ще за часів Радянського союзу у місті неодноразово відбувалися чемпіонати республіки і навіть чемпіонату СРСР. Більше того, як повідомив нині вже ветеран, знаний гонщик, багаторазовий чемпіон України, СРСР Олександр Салюк, саме в Черкасах він вперше взяв участь в ралійній гонці, відтак відродження черкаської траси для нього є особливим.  

Наступний етап Кубка України з ралі прийматиме 22-23 травня Білгород-Дністровський.

В. Середа />  

Читайте также по теме