ГолосUA
10:11 24/08/2010

У Черкасах викрили конвертаційний центр, через який пройшло 400 мільйонів гривень

Співробітники управління Служби безпеки України у Черкаській області спільно з працівниками прокуратури викрили конвертаційний центр, через який пройшло 400 млн. гривень. />  

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі Служби безпеки України в Черкаській області.
 

У результаті проведеної спецоперації під час передачі 230 тис. грн. готівки затримано трьох приватних підприємців: двох черкащан та киянина. Під час обшуку приміщень вилучено ще близько 570 тис. грн., бланки та печатки фіктивних підприємств.
 

Встановлено, що зловмисники у Черкасах та одному з районних центрів області створили чотири приватних підприємства, а також залучили низку фіктивних та діючих комерційних структур Києва, Дніпропетровська тощо, які займалися мінімізацією та ухиленням від сплати податків і незаконним переведенням безготівкових коштів у готівку. Організатори конвертаційного центру знімали готівку з банківських рахунків та передавали разом із фальсифікованими бухгалтерськими документами «замовникам». Комісія за їхні послуги становила від двох з половиною до чотирьох відсотків від заявленої суми конвертації.
 

За попередніми підрахунками, впродовж 2008-2010 років спритники перевели до тіньового сектору економіки більше чотирьохсот мільйонів гривень.
 

В. Середа
 

Читайте также по теме