ГолосUA
06:44 28/05/2010

У Черкасах вуличним торговцям цигарками видали сертифікати

У Черкасах відбулася театралізована акція активістів Черкаського осередку громадської організації “Демократичний альянс” під назвою “Смерть приходить”, спрямована на привернення уваги громадськості до проблеми тютюнопаління неповнолітніх.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі “Демократичного альянсу”.
 
Член організації, переодягнутий у костюм “смерті”, роздавав вуличним торговцям цигарками сертифікати “Авторизована точка продажу тютюну неповнолітнім”. Такі посвідчення хлопець намагався вручити двом особам, що торгують цигарками поштучно біля Будинку Торгівлі.   
 
За словами організатора акції, начальника методичного відділу Черкаського обласного наркологічного диспансеру Ігоря Саввона, курцями стають у підлітковому віці:
“Навряд чи 40-річний чоловік, який ніколи не палив, візьме цигарку. А саме у підлітковий період, коли людина формується, є така загроза. У черкаських магазинах дотримуються антитютюнового закону і не продають цигарки дітям, а от вуличні торговці нехтують законами.” — сказав І. Саввон.
 
Для своєї акції молоді люди обрали дві точки продажу сигарет біля Будинку торгівлі, зліва від приміщення управління торгівлі. Вони зафіксували на фото, як бабуся продала підліткові цигарку. Сьогодні хлопці та дівчата, видавши сертифікати “Авторизована точка продажу тютюну неповнолітнім”, вирішили оприлюднити протизаконну діяльність торговців. Останні зреагували на прихід ”смерті” оперативно: бабуся одразу зібрала “вітрину” і зникла з поля зору, а її колега навіть почав “захищатися”: поручнем від літньої парасольки він намагався завдати тілесних ушкоджень “смерті”.
Після кількахвилинної акції представники обласного осередку “Демократичного альянсу” поставили підписи під звернення прокурору міста Василю Суку з проханням посприяти у звільненні міста від вуличних торговців тютюном, які продають його неповнолітнім.  
 
В. Середа
 

Читайте также по теме