ГолосUA
13:17 17/03/2010

У Черкасах з’явилося представництво антиколекторної компанії

На Черкащині відкрили регіональне представництво антиколекторної компанії.

Про це повідомили у Головному управлінні МВС у Черкаській області, передав кореспондент ГолосUA.

За словами голови координаційної ради антиколекторів та правозахисників України Федора Олексюка, у більшості цивілізованих країнах світу влада та банки пішли на зустріч позичальникам. Так, у США іпотечні кредити реструктуризували на 150 років, Великобританія, Греція та інші Європейські країни ввели кредитні канікули. Навіть Російська Федерація ввела кредитні канікули для тих осіб, що звернулись та обґрунтували кредитну неспроможність виконувати свої зобов’язання.

За твердженням антиколекторів, в Україні теж можна запровадити кредитні канікули. Майже 25 тисяч громадян звернулись до них з проблемами відносно фінансових установ, зіткнувшись з тиском колекторів, а в багатьох випадках шахрайством банківської системи. Близько 5 тисяч справ в судах на даний час відстоюють антиколектори та надають правову допомогу громадянам. Майже 300 справ закінчено з позитивним результатом, а 70% випадків закінчуються мировими угодами. Тобто громадянам дають можливість зберегти своє майно і цивілізовано повертати кредитні борги. Також було відмічено позитивну співпрацю з правоохоронними органами та судами в протидії незаконному тиску колекторів та порушенні прав і свобод громадян. Так, міліція розслідує справи про незаконні дії керівництва кредитних спілок, а також порушення законності в діях колекторів.

Нагадаємо, що антиколектори ініціюють введення в Україні кредитних канікул, розробку проекту закону "Про благородне повернення кредитів", розробку закону "Про посилення відповідальності за моральний тиск на позичальника".

В. Середа

 

Читайте также по теме