ГолосUA
11:48 06/07/2010

У Черкасах за забруднення пляжів доведеться сплатити штраф від 340 до 1700 гривень

Міська влада закликала черкащан не засмічувати комунальні пляжі міста і затвердила розмір штрафів.

Про це заявила заступниця директора директора департаменту муніципальної інспекції Черкаського міськвиконкому Ольга Швець, передав кореспондент ГолосUA.

Вона зауважила, що відповідальність за санітарний стан прибережної території несуть не тільки орендарі і балансоутримувачі, а й відпочивальники. За словами чиновниці, сума штрафу для громадян за несанкціоноване викидання сміття становить від 340 до 1340 грн.

За словами О. Швець, збільшилася кількість відвідувачів на двох черкаських пляжах. “Приватні підприємці, які взяли на утримання комунальні пляжі, провели благоустрій та постійно утримують їх у належному стані. Пляжі постійно прибираються, чиститься пісок, встановлено роздягальні, туалети, вдосконалюється інфраструктура відпочинку та розваг. У цьому році також ми зобов’язали всіх орендарів земельних ділянок в прибережній смузі Дніпра встановити контейнери для збору сміття та укласти договори зі спеціалізованими підприємствами на його вивезення”, — розповіла О. Швець.

Однак, за її словами, не всі підприємці утримують території в належному стані. Деякі орендарі неодноразово штрафувалися за засмічений стан земельних ділянок. Зокрема на останньому засіданні адміністративної комісії було розглянуто чотири протоколи про адмінпорушення на території прибережної смуги. Так, за неналежний санітарний стан (сміття, амброзія) муніципальні інспектори склали протокол на орендаря земельної ділянки, розташованої ліворуч від Долини Троянд. Ще три протоколи складено за встановлення об’єктів торгівлі у прибережній смузі по вулиці Гагаріна без дозволу виконавчого комітету. По кожному протоколу на порушників-орендарів накладено штрафні санкції у розмірі 1700 грн.

В. Середа />  

Читайте также по теме