ГолосUA
09:27 27/07/2010

У Черкасах затримали жінку, яка продала неіснуючих квартир на мільйон доларів

Оперативники УБОЗу затримали організатора гучної квартирної афери в Черкаській області.

Про це заявив начальник Головного управління МВС України в Черкаській області Валерій Дерновий, передав кореспондент ГолосUA.

Шахраї, видаючи себе за чиновників від влади, продавали неіснуючі помешкання в новобудовах Черкас. Зловмисники брали спочатку аванс, а потім – залишок вартості міфічних квартир, надаючи при цьому ошуканим покупцям фіктивні ксерокопічні документи. Вся афера «потягнула» на 820 тис. доларів, 895 тис. гривень та 20 тис. евро. Під час передачі грошей було затримано двох громадян – чоловіка та жінку, які «працювали» з клієнтами та брали у них гроші. Пізніше затримали ще одну молоду жінку, яка «співпрацювала» з ними.

За словами В. Дернового, убозівці вийшли на безпосереднього організатора та головну діючу особу цієї злочинної групи. Цікаво, що нею виявилась 39-річна жінка, яка до найменших подробиць прораховувала шахрайські схеми направлені на видурювання у людей грошей.

Під час обшуку в квартирі зловмисниці було знайдено кілька ґрунтовних доказів її причетності до організації цієї широкомасштабної афери: чеки на гроші, копії паспортів та індифікаційних номерів ошуканих нею покупців, золоті вироби, документи на нерухомість. Працюючи в секретаріаті однієї з прокуратур району, ця жінка мала доступ до документів та бланків, чим активно користувалася в своїй злочинній діяльності, надсилаючи запити до БТІ, жеків та владних структур від імені цієї поважної організації. Саме їй виконавці віддавали більшу частину відібраних у людей коштів.

Наразі зловмисниця також затримана згідно до ст. 115 КПК України. Незабаром слідство має встановити як використовувались кримінальним шляхом здобуті кошти.

В. Середа />  

Читайте также по теме