ГолосUA
18:42 13/05/2010

У Черкасах завдяки депутатам міської ради не буде таксі для інвалідів

Черкаські міські депутати відхилили програму сприяння розвитку підприємництва.

Про це розповів директор департаменту економічної політики та розвитку Черкаського міськвиконкому Павло Карась, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, 13 травня під час проведення сесії міської ради, депутати не підтримали затвердження програми сприяння розвитку підприємництва у місті Черкаси на 2010-2014 роки.

“Там невеликі гроші — 250 тисяч гривень. Але вони є, а ми їх не можемо витратити, якщо немає програми. Ми запланували, зокрема, кредити підприємцям на розвиток бізнесу. /> Наприклад, у цьому році планувалося надати кредит і запустити проект “таксі для інвалідів”.
Таким чином, ми дали б можливість підприємцю зайнятися соціальними бізнесом”, — пояснив П. Карась.

Оскільки за затвердження програми проголосувало лише 29 депутатів і для прийняття рішення не вистачило двох голосів, то місто підтримуватиме підприємців за допомогою обласної програми “Турбота” та компенсуватиме вартість самого виклику.

“Але ще треба переобладнати автомобіль, і не один, а хоча б пару. І ми хотіли надати підприємцеві пільговий кредит за рахунок цієї програми, щоб він за ці кошти переобладнав мікроавтобус, аби возити інвалідів. Одне переобладнання — десь 30 тисяч гривень”, — пояснив П. Карась.

Депутати, які не дуже схвально сприйняли проект рішення про програму сприяння розвитку підприємництва, аргументували свою позицію тим, що програма насправді не передбачає жодних реальних кроків. У свою чергу, П. Карась зауважив, що не вважає, що підприємці потребують будь-якої підтримки.

“Я не вважаю, що підприємців взагалі треба підтримувати. Їм потрібно не заважати. Наша підтримка — допомогти підприємцеві взяти участь у виставці, презентувати себе і свою продукцію для пошуку нових ринків. Міський бюджет — це не донор і не кредитна установа. Хочете займатися бізнесом — беріть кредит у банку. А ми маємо кредитувати соціальний бізнес”, — підсумував П. Карась.

В. Середа
 

Читайте также по теме