Вита Середа
17:53 06/01/2011

У Черкаській області в перші дні року під час пожеж загинуло троє людей

 

 

У Черкаській області в перші дні року під час пожеж загинуло троє людей.

 

Про це повідомили в Управлінні МНС України в Черкаській області, передав кореспондент ГолосUA.

 

З початку року на Черкащині виникло 15 пожеж, на яких загинуло троє людей. Найпоширенішими причинами виникнення пожеж були недотримання правил безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення (6 пожеж), необережність громадян під час паління (4 випадки), коротке замикання електропроводки (теж 4 пожежі).

 

5 січня о 7 годині ранку у селі Квітки Корсунь-Шевченківського району у димі пожежі загинула 93-річна місцева жителька. Жінка, що жила самотньо, аби нагріти помешкання, розпалила піч. Із дверцят топкового отвору, які щільно не закривались, на дерев’яну підлогу випала жарина. На сполох забили сусіди, які помітили дим, що виходив з будинку. Проте на їхній стукіт у двері ніхто не відгукнувся. Тоді люди, через вікно потрапили до помешкання. В повній хаті ядучого диму, на ліжку, вони знайшли мертву господиню. Трагедії можна було б уникнути, якби перед піччю лежав звичайний металевий лист.

 

3 січня у селі Чапаївка Золотоніського району за таких самих обставин вогонь забрав життя чоловіка. Цього ж дня у місті Сміла в квартирі багатоповерхового житлового будинку по вулиці Б. Хмельницького на пожежі загинув 43-річний чоловік. Причиною загорання та загибелі людини стала необережність господаря під час паління в ліжку.

 

/>

 

Читайте также по теме