ГолосUA
09:32 19/10/2010

У Черкаській області відкрився Соціальний центр матері та дитини

 

У Каневі цими вихідними відкрився Соціальний центр матері та дитини.

 

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі Черкаської облдержадміністрації.

 

Відкриття соціального центру матері та дитини дозволить перебувати разом із своїми новонародженими дітьми до 1,5 року матерям, у яких житлові проблеми стали причиною соціальних негараздів та відмов від дитини. У Центрі вони зможуть отримати фахову психологічну, соціально-побутову, соціально-педагогічну, соціально-медичну, соціально-економічну, інформаційну і юридичну допомогу, спрямовану на вирішення їхніх життєвих проблем.

 

Як свідчить статистика, такі заклади досить ефективні. 65—70% матерів, з якими працювали фахівці центрів, змінили своє рішення і забрали дітей на виховання.

 

Під час відкриття були присутні Міністр у справах сім’ї, молоді і спорту України Равіль Сафіулін та його заступник Світлана Толстоухова.

/>  

Виступаючи перед громадськістю, голова Канівської РДА Олексій Гика привітав всіх з такою масштабною подією у районі, як відкриття Центру матері і дитини.


 

“Цей заклад дає можливість покращити якість медичних послуг для дітей та їх матерів. Відкриваючи такі Центри, ми розбудовуємо нашу країну і реалізуємо соціальну політику програми Президента України”, — зазначив очільник району.

 

В. Середа

Читайте также по теме