Вита Середа
07:55 29/12/2010

У Черкаській області виявили цех незаконного виготовлення м’ясопродуктів

Співробітниками головного відділу податкової міліції ДПІ у місті Черкаси було виявлено та припинено незаконну діяльність підпільного цеху по незаконному виготовленню м’ясопродуктів.

Про це повідомили у прес-службі ДПА в Черкаській області, передав кореспондент ГолосUA.

Як виявилось, підпільний цех по переробці та виготовленню м’ясної продукції з курятини та свинини на території власного приватного домоволодіння облаштував 42-річний приватний підприємець, житель села Мошни Черкаського району. У власноруч облаштованому підприємцем цеху працювало близько 25 найманих працівників, які виготовляли ковбаси, м’ясні рулети, балики зі свинини та курятини, а також підготовлювали для копчення курей та курячі стегенця. Вся продукція виготовлялася за сумнівною технологією та без дотримання елементарних санітарних норм.

У результаті санкціонованого Черкаським районним судом огляду домоволодіння підприємця, податківцями виявлено близько 20 тон напівфабрикатів без жодних документів про їх походження та якість, близько 100 кілограмів вже готової продукції, 100 мішків з сіллю, а також приправи, харчові добавки невідомого походження, барвники та велику кількість оцту, за допомогою яких горе-підприємець намагався надати м’ясу не першої свіжості «товарного» вигляду. Тільки одного меленого перцю виявили 4 мішки. Також виявлено та вилучено промислове обладнання для переробки м’яса. Загалом вилучено незаконно виготовленої продукції на суму більше 500 тисяч гривень та обладнання на суму близько 150 тисяч гривень.

Таким чином, підприємець порушив ряд статей законів “Про захист прав споживачів”, “Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини” та “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”. Адже жодного документу на таке виробництво “бізнесмен2 не мав, не говорячи про те, що жоден працівник цеху не мав санітарних книжок. Сировина для виробництва та напівфабрикати, а також готова продукція зберігалися в антисанітарних та дуже далеких від заводських умовах.

Виготовлену продукцію чоловік збував на місцевих ринках міста Черкаси та Києва. На нього чекає відповідальність за адміністративним, а можливо навіть і кримінальним Кодексом України.

Читайте также по теме