ГолосUA
09:41 31/07/2010

У Черкаській області виявлено контрабанду міндобрив на 2,6 млн. гривень

Черкаська митниця порушила кримінальну справу за фактом контрабанди мінеральних добрив на суму 2,6 млн. гривень у Черкаській області.

Про це повідомили в прес-службі Державної митної служби.

Протягом 1,5 років в Україну було завезено 7 партій мінерального добрива (нітрат кальцію) вагою 782 тонни.

Добриво отримувала фірма, що займається забезпеченням фермерських господарств засобами захисту рослин, організацією і проведенням заходів для боротьби зі шкідниками і хворобами сільськогосподарських культур і бур’янами з застосуванням хімічних і біологічних засобів боротьби.

Відповідно до повідомлення, для переміщення через кордон і проведення митного оформлення були надані документи, згідно з якими виробником зазначених міндобрив є компанія, зареєстрована в Бельгії, а також свідчення про державну реєстрацію на міндобрива бельгійського виробника.

Черкаська митниця встановила, що єдиним виробником згаданих вище міндобрив є португальська компанія, товар якої не проходив держреєстрацію в Україні.

Таким чином, міндобрива були завезені в Україну з прихованням від митного контролю шляхом надання як підстави для переміщення підроблених документів з порушенням вимог закону "Про пестициди й агрохімікати" №86/95-ВР від 2 березня1995 року.

Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 201 Кримінального кодексу (контрабанда). />  

Читайте также по теме