ГолосUA
07:04 24/12/2010

У Черкаській області влада не допустить спекулятивного зростання цін під час свят

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">На Черкащині обласна влада посилить контроль за ціновою ситуацією у передноворічні та святкові дні, аби не допустити спекулятивного зростання цін

face="Times New Roman, serif">
size="3">Про це йшла мова під час наради з питань контролю за цінами та захисту прав споживачів у святкові дні, що проходила за участі заступників голови обласної державної адміністрації Василя Корнієнка та Михайла Пузяка, передав кореспондент ГолосUA.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Напередодні та під час святкових днів інколи спостерігається зростання вартості окремих продовольчих та промислових товарів, яке за оцінками фахівців зумовлене в першу чергу створенням штучного ажіотажу та спекулятивними діями певних підприємців. Такі дії, за словами заступника голови облдержадміністрації, є неприпустимими, тому владою буде вжито всіх необхідних заходів, аби не допустити необґрунтованого завищення цін.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Зокрема, згаданими контролюючими службами буде здійснюватися жорсткий контроль за ціноутворенням та його економічним обґрунтуванням, відслідковуватимуться можливі змови продавців товарів та послуг і у разі виявлення порушників їх буде притягнуто до відповідальності згідно з чинним законодавством. Особливу увагу буде зосереджено на так званих продуктах соціального кошика, які мають залишатися доступними для малозахищених верств населення.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Крім контролю за ціновою ситуацією в передноворічні та святкові дні здійснюватиметься і контроль за якістю продукції, для того щоб попередити спроби продажу неякісних товарів та тих, що непридатні до споживання через порушення терміну реалізації.

face="Times New Roman, serif">
size="3">В. Середа

Читайте также по теме