ГолосUA
07:34 25/07/2010

У Черкаській області зрубали лісів на 50 тисяч гривень, щоб опалювати дачу та сауну керівника лісгоспу

Ліси на Черкащині вирубували і возили в Сумську область, щоб опалювати дачу та сауну керівника місцевого лісового господарства.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі Головного управління МВС України в Черкаській області.

Працівники Золотоніського міськрайвідділу державної служби охорони в урочищі Бакаївка під Золотоношею затримали чотирьох різноробочих із Золотоніських господарств, які пиляли акації й вантажили на службовий автомобіль «Газель». Ніякого дозволу робітники на це не мали, а виконували цю роботу за розпорядженням свого начальника.

«Дроворуби» працювали з розмахом — в Золотоніському лісгоспі, якому належать насадження в урочищі, документально підтвердили, що спиляно деревини більш як на 50 тисяч гривень. Робітники зізналися, що робили це за розпорядженням свого начальника: в дорожньому листі зазначалося, що автомобіль обслуговував невтомно газові мережі, насправді ж трудились на заготовці дров. Дрова доставлялися в Сумську область — звідти родом сам чиновник, — на опалення його сауни на дачі.

Протягом зими й весни ця «Газель» із деревиною із Золотоноші побувала в Сумській області понад 50 разів. Підтвердженням цього є роздруківка телефонних розмов з водієм, який згідно з документами нібито обслуговував газові мережі по селах району.

Досить об’ємний том досліджень відділ боротьби з економічними злочинами передав у Золотоніську прокуратуру, де мали вирішити, чи порушувати кримінальну справу. Не чекаючи прокурорського вердикту, спійманий чиновник днями написав заяву про звільнення за власним бажанням і розрахувався.

В. Середа

 

Читайте также по теме