ГолосUA
10:36 09/05/2010

У Чернігові до 65-річчя Перемоги виступив хор із 2 тисяч співаків

У Чернігові заходи з нагоди 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні на пагорбі Слави хор із двох тисяч учасників, серед яких було представлено чотири покоління жителів міста, виконав пісні – "День Перемоги" та "Пісню про Дніпро".

На Красній площі була сформована колона на чолі з ветеранами у відкритих автомобілях. Під час урочистої ходи ветеранів вітали школярі міста і жителі міста, які створили живий коридор від Красної площі до Болдиних гір, де розташовано Меморіал Слави. Там відбувся мітинг-реквієм "Пам`ять серця".

Учасники мітингу поклали квіти до могили Невідомого солдата, хвилиною мовчання вшанували загиблих у роки війни. Єпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій відслужив заупокійну літію за загиблими.

За даними правоохоронців, цього року урочистості з нагоди Дня Перемоги були найбільш масовими за кілька останніх років. У них взяли участь майже 50 тисяч чернігівців та гостей міста.

Крім того, у Чернігові упродовж 9 Травня триватимуть заходи до Дня Перемоги. Зокрема, на Алеї Героїв відбудеться загальноміське свято солдатської пісні "Ех, дороги…", а ввечері на центральній Красній площі міста пройде святкова концертна програма за участю місцевих творчих колективів, яка завершиться феєрверком.

За матерыалами УНІАН, NEWSru.ua

 

 

Читайте также по теме