ГолосUA
06:21 22/07/2010

У Чернівецькій області заборонили в’їзд до лісів

У Чернівецькій області заборонили в’їзд транспортних засобів до лісів. Таке обмеження триватиме, доки існує небезпека виникнення пожеж. Про це повідомили в управлінні лісового та мисливського господарства, йдеться на сайті Чернівецької облдержадміністрації.

Відповідно до інформації, спека, яка впродовж тижня триває на території області, підвищила ризик виникнення пожеж у лісових масивах. Щоби запобігти виникненню надзвичайних ситуацій на Буковині, лісництва тимчасово обмежили в’їзд до лісу транспортних засобів, встановивши шлагбауми.

Окрім того, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Воробчук видав наказ про організацію цілодобового чергування у кожному лісництві області. Лісівники вживають й інші запобіжні заходи з метою попередження пожеж, зокрема, облаштовують мінералізовані та оборонні протипожежні смуги.

Ліси на Буковині займають 258 тисяч гектарів, що становить майже 30% усієї території. Пожеж на лісових масивах області у цьому році не зафіксовано.

 

Читайте также по теме