ГолосUA
15:51 06/03/2010

У Чилі названо точну кількість загиблих від землетрусу

У результаті офіційного впізнання загиблих під час землетрусу в Чилі кількість жертв підземного удару досягла 452 чоловік. Раніше офіційно повідомлялося лише про 279 впізнаних загиблих.

Необхідність перерахунку загиблих виникла в країні через плутанину в даних, що надійшли з різних регіонів. Незабаром після землетрусу повідомлялося, що кількість загиблих перевищила 800 чоловік. У результаті було прийнято рішення про створення єдиного списку жертв за достовірність якого відповідатиме міністерство внутрішніх справ.

Щоб допомогти латиноамериканській країні впоратися з наслідками стихії, ООН виділила їй 10 мільйонів доларів. Наразі в Чилі знаходиться генеральний секретар цієї організації Пан Гі Мун, який вже зустрівся з президентом Мишель Бачелет.

У свою чергу Євросоюз вже спрямував до постраждалої республіки три мільйони євро, і це лише перші перерахування.

Нагадаємо, що потужний землетрус силою 8,8 балів за шкалою Ріхтера стався 27 лютого близько 3:45 ранку за місцевим часом в океані біля берегів Чилі, в 320 кілометрах на південний захід від Сантьяго. Незабаром після нього в тому ж місці було зафіксовано близько десяти повторних поштовхів магнітудою від 5,0 до 6,9.

За матеріалами: Комсомольская правда в Украине

 

Читайте также по теме