ГолосUA
12:37 07/03/2010

У чілі оголошено триденну жалобу

У Чилі в неділю, 7 березня, перший день загальнонаціонального триденного трауру, оголошеного у зв’язку з руйнівним землетрусом і цунамі 27 лютого.

Нагадаємо, в суботу чилійське м. Консепсьйон відвідав Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун. Він пообіцяв міжнародну підтримку в подоланні наслідків катастрофи. За його словами, Чилі найближчим часом отримає польові шпиталі, тимчасові мости та іншу допомогу.

За останніми даними місцевої влади, в результаті землетрусу загинули 452 людини, при цьому сотні людей вважаються зниклими безвісти, зруйновано сотні тисяч будинків.

Нагадаємо, 27 лютого в Чилі стався землетрус магнітудою 8,8. За землетрусом пішла серія цунамі. Хвилі обрушилися на 11 чилійських міст.

За оцінками чилійської влади, в результаті землетрусу економіці країни завдано багатомільярдних збитків, без даху над головою залишилися близько 2 мільйонів осіб, пошкоджено 1,5 мільйона житлових будинків, з яких 500 тисяч не підлягають відновленню. Раніше президент Чилі Мішель Бачелет заявила про те, що на відновлення країни після розгулу стихії піде близько чотирьох років.

Спочатку влада Чилі повідомила про майже 800 загиблих. Проте незабаром було ухвалено рішення заново почати підрахунок загиблих через плутанину в даних по регіонах країни. У п’ятницю, 5 березня, МЗС Чилі опублікувало список упізнаних жертв землетрусу, що складається з 279 імен.

За матеріалами: радіо "Свобода" />  

Читайте также по теме