ГолосUA
05:55 12/10/2010

У Чорному морі затонув корабель

У Керченській протоці в Чорному морі за 15 км від берега затонув теплохід “Василій”.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України.

Корабель зазнав пошкоджень унаслідок складних погодних умов: вітру до 20 м/с та хвилювання моря 5-6 балів. Теплохід “Василій” прямував під прапором Монголії, на борту було 13 осіб екіпажу (3 громадян України та 10 громадян Росії). Він слідував з порту “Октябрьський” м. Миколаїв до Грузії, перевозив вантаж металу. 

До місця події на допомогу вийшли морські буксири “Бора”, “Бриз Юг”, “Красносельський”, “Сіроха”, “Бабенко”, “Пітер” (Російська Федерація), катер “Гепард” та вантажне судно “Дон-3”. 

За одну годину вдалося врятувати 9 членів екіпажу, пізніше знайшли тіло одного члена екіпажу без ознак життя. В зоні проведення пошуково-рятувальних робіт працює вертоліт Мі-8 МНС України, організований активний пошук вздовж берегової смуги мису Такил. 

У зв’язку з настанням темного часу доби пошукові роботи на морі були тимчасово припинені, цілодобово пошуки здійснюються мобільними-оперативними групами МНС України вздовж берегової смуги від мису Чауда до мису Такил. На місці події створений оперативний штаб.

Доля 3 членів екіпажу досі залишається невідомою.

Читайте также по теме