ГолосUA
12:45 29/01/2010

У день другого туру виборів паспортні столи працюватимуть у посиленому режимі

Для того, аби створити всі умови для реалізації громадянами України виборчого права, 7 лютого цього року робота паспортних столів буде організована у посиленому режимі для оформлення та видачі паспортів громадянина України, тимчасових посвідчень громадянина України та вклеєння фотокарток.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Відповідно до частини першої статті 36-2 Закону України “Про вибори Президента України” у випадку призначення повторного голосування на виборах Президента України потрібно не пізніше як на одинадцятий день з дня виборів виготовляти новий примірник списку виборців.

Так, для остаточного уточнення відомостей Державного реєстру виборців і формування списків на повторне голосування, відповідними районними органами та підрозділами Міністерства внутрішніх справ України органи ведення Державного реєстру виборців до 21 січня 2010 року подали відомості про: 23 259 громадян України, які зареєстровані за місцем проживанням у відповідній адміністративно-територіальній одиниці, та яким у період з 1 до 20 січня 2010 року включно виповнилося вісімнадцять років. Було також підготовлена інформація 997 осіб, які у період з 1 до 20 січня 2010 набули громадянства України та отримали тимчасове посвідчення громадянина України або паспорт громадянина України.

Також органи Держреєстру зібрали інформацію щодо 43980 осіб, які у період з 1 до 20 січня 2010 включно зареєстрували своє місце проживання у відповідній адміністративно-територіальній одиниці. Ще 29358 осіб, які у період з 1 до 20 січня 2010 року включно були зняті з реєстрації за місцем проживання у відповідній адміністративно-територіальній одиниці. Подано також було інформацію про чотирьох осіб, громадянство України яких припинено.

 

Читайте также по теме