ГолосUA
12:59 18/01/2010

У день виборів ЦВК відключила всі телефони приймалень — КВУ

17 січня, у день виборів президента, Центральна виборча комісія відключила всі телефони приймалень, через що члени виборчих комісій не змогли дістати роз’яснення їх постанов.

Про це заявив голова Комітету виборців України Олександр Черненко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Хотілося б звернутись до ЦВК, щоб вона більше працювала із комісіями, виборцями щодо роз’яснення і закону, і своїх постанов. Центрвиборчком просто відключив на вхідні дзвінки номери своїх приймалень”, — зауважив він.

За словами голови КВУ, це призвело до того, що дільничні комісії не могли уточнювати постанови ЦВК, які вона приймала протягом дня, а також консультуватись щодо роз’яснення виборчого законодавства.

Черненко зазначив, що телефони в приймальнях Комітету виборців України на день виборів виконували функції Центрвиборчкому: “Два телефони нашої організації в день голосування розривались, і, власне, виконували ту роботу, яку мала б робити ЦВК”.

Він навів приклади того, коли члени виборчих комісій, не знаючи законодавства, допускали грубі помилки: “Ви чули, наприклад, як моряк із “Аріани” прийшов із закордонним паспортом, а йому не дали проголосувати. У законі ж сказано, що закордонний паспорт дозволяє людині проголосувати”.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме