ГолосUA
13:47 18/09/2009

У Державному реєстрі виборців неточностей на 10 — 30%

У Державному реєстрі виборців від 10 до 30% неточних даних.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова правління Комітету Виборців України (КВУ) Олександр Черненко.

За його словами, близько 20% виборців взагалі не отримали листівок про можливість уточнення реєстру виборців або отримали його зі значним запізненням.

«Це траплялося або з вини ЦВК, або з вини «Укрпошти». В цілому по Україні лише близько 2% виборців скористалися можливістю уточнення своїх даних у державному реєстрі», — відмітив він.

О. Черненко розповів, що у Луганській області перевірку пройшли лише 1% виборців, в Одеській області в відділах ведення реєстру виборців спостерігалися масові черги, У Рівному повідомлення про уточнення реєстру були розкидані по під’їздах.

«В одному з районних відділів ведення реєстру в Севастополі ЦВК тільки 3 вересня почала розсилати листи виборцям. У Франківському районі Львова процес зупинився взагалі через те, що працівники виконували завдання не частинами, як це робили у всіх інших містах, а чекали на повну інформацію від паспортних столів», — відмітив голова КВУ.

Мешканці сіл, за даними КВУ, взагалі не мали можливості взяти участь к процесі, оскільки не мали можливості дістатися до районних центрів.

Нагадаємо, що заступник голови ЦВК Жанна-Усенко Чорна в інтерв’ю ГолосUA заявила, що на сьогодні на оновлення даних у Державному реєстрі виборців було витрачено 50 мільйонів гривень.

А. Береза

 

Читайте также по теме