ГолосUA
15:30 12/11/2010

У Держкомпідприємництві знайшли 11 тисяч посередників при міністерствах

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">При органах виконавчої влади існує понад 11 тисяч підприємств.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Про це заявив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський під час засідання міжвідомчої робочої групи з впорядкування адміністративних послуг, повідомили на сайті відомства.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців в Україні існує 11 175 утворених при міністерствах і відомствах державних госпрозрахункових підприємств, установ та організацій. Зокрема, 7 608 з них входять до сфери управління міністерств, 3 567 – інших центральних органів виконавчої влади.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Завдання робочої групи в тому, щоб припинити штучно вигадані побори в країні. Через них підприємці не хочуть сплачувати податки, бо, кажуть, з них ці гроші і так збираються у вигляді поборів”, – зауважив М. Бродський.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Міжвідомча робоча група проаналізує, які конкретно послуги і за яку ціну надають утворені при органах влади державні підприємства, щоб далі оптимізувати їхню кількість. Водночас, лише 31 з 66 міністерств і відомств подали у повному обсязі інформацію про утворені при них підприємства. Два міністерства – Міноборони та Мінпромполітики, а також 6 центральних органів виконавчої влади таких даних взагалі не дали. Решта – дали неповну інформацію.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Крім того, після порівняння отриманої інформації, виявилось, що вона здебільшого не відповідає даним Єдиного державного реєстру. Так, згідно з інформацією Мінагрополітики до сфери управління міністерства належить 20 підприємств, в той час як за даними ЄДР–387.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Свої пропозиції щодо ліквідації підприємств дали лише Мінвуглепромом, МВС та МОЗ. При цьому МВС, Мінвуглепром, Мін`юст, Мінекономіки, Мінжитлокомунгосп, Мінпаливенерго, Мінпраці, Мінтрансзв`язку протягом останніх років вже вживають заходів по скороченню таких держпідприємств.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Держкомпідприємництво також використає раніше опрацьований перелік адміністративних та господарчих послуг підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління 9 міністерств. Йдеться про МОЗ, МОН, МВС, МНС, Міністерство культури і туризму, Мінрегіонбуд, МінАПК, Мінприроди, Держспоживстандарт.

 

Читайте также по теме