ГолосUA
12:33 30/06/2010

У Дніпродзержинську паніка через повідомлення про витік хлору

У Дніпродзержинську сьогодні спрацювала система аварійного сповіщення одного з найбільш небезпечних хімічних підприємств – ВАТ «ДніпроАЗОТ». Два гучномовці системи передавали оголошення про аварійну ситуацію на підприємстві упродовж 9 хвилин.

На підприємстві запевняють: сирени спрацювали хибно, але територія підприємства та прилеглі вулиці підприємства вже обстежені газорятувальною службою «ДніпроАЗОТу» та службою МНС.

Персонал підприємства перевірив герметичність всіх ємностей для збереження хлору. Витоків хлору або загазованості не виявили.

На підприємстві кажуть, що причиною хибного спрацювання системи аварійного сповіщення на «ДніпроАЗОТ» могло стати стороннє втручання.

Як зазначив заступник голови правління, технічний директор ВАТ «ДніпроАЗОТ» Олег Гупало, могло мати місце зловмисне втручання невідомих осіб у роботу системи або ж збої напруги енергопостачання в системі аварійного оповіщення.

Версію стороннього втручання у роботу системи перевіряє спеціальна робоча група.

Міський голова Дніпродзержинська Ярослав Корчевський запевнив жителів, що небезпеки для життя і здоров’я немає. Однак налякані дніпродзержинці продовжують телефонувати в управління з питань надзвичайних ситуацій. Днями в місті сталася надзвичайна подія: вибух у житловому будинку забрав життя двох людей.

Адміністрація підприємства та представники комісії з надзвичайних ситуацій звернулися до мешканців міста з вибаченнями за хибне повідомлення.

«ДніпроАЗОТ» (Дніпродзержинськ) входить до числа п’яти найбільших хімічних підприємств України. На підприємстві сучасну супутникову систему оповіщення на випадок надзвичайної ситуації встановили десять років тому.

За матеріалами:  Радіо Свобода />  

Читайте также по теме