ГолосUA
11:22 25/07/2010

У Дніпропетровську дітей безкоштовно вчитимуть плавати на відкритій воді

З 30 липня у Дніпропетровську стартує програма навчання плаванню дітей на відкритій воді.

Про це повідомили в управлінні з питань фізичної культури та спорту Дніпропетровської міської ради.

На дитячому пляжі Монастирського острова близько п’ятисот дітей віком від 8 до 12 років безкоштовно навчатимуть технікам плавання та безпечному поводженню на воді. Проводити заняття будуть досвідчені тренери дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Вони навчатимуть плавати школярів молодших класів, які відпочивають у пришкільних таборах міста та дітей з дитячих будинків. Крім того, зазначають в управлінні, будь-хто з батьків може привести свою дитину на навчання плаванню. Для цього необхідно буде заповнити на пляжі спеціальну анкету, там же лікар огляне дитину. Програма розрахована на місяць, тобто діти тренуватимуться до 31 серпня.

Головна мета програми — популяризація плавання як масового виду спорту, зокрема серед дітей, а також навчання правилам безпечного поводження на воді та попередження нещасних випадків. />  

Цього літа маленьких дніпропетровців вперше навчатимуть плавати на відкритій воді. Заняття проходитимуть за сприяння управління з питань фізичної культури та спорту Дніпропетровської міської ради та обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”.
 

У Дніпропетровську з 2007 року працює міська програма обов’язкового навчання плаванню дітей молодших класів. За цей час у басейнах міста плавати навчилися понад 6 тисяч дітей, додають в управлінні.
 

В Україні щорічно на воді гине понад дві тисячі мешканців, з них понад 10% — це діти до 14 років. Переважно люди тонуть через невміння плавати та відсутність навичок перебування у водному середовищі.  

 

Читайте также по теме