ГолосUA
07:26 03/04/2009

У Дніпропетровську нахабних таксистів занесуть до чорного списку

У Дніпропетровську нерадивих таксистів збираються занести до «черного списку». Таким чином в місті збираються боротися з грубіянами і порушниками прав.

Таку ідею нещодавно озвучила головна автотранспортна інспекція Дніпропетровської області, повідомила газета «Сегодня».

На думку транспортників введення таких заходів змусить служби таксі надавати своїм клієнтам дійсно якісні послуги, адже людський чинник в перевезеннях — чи не найважливіший.

«Зазвичай відбувається так — водій сів за кермо п’яним, або просто нахамив клієнтові, його вигнали із служби, а він, недолго думаючи, пішов на іншу» — розповів начальник прес-служби теруправління головної автотрансінспекції в області Ігор Кузьмінський.

Наразі, у Дніпропетровську працює спеціальна рада по роботі таксі. До неї, окрім працівників Головавтотрансу, входять співробітники ДАІ та керівники служб таксі. Останні зараз збирають інформацію про своїх підопічних, за якими водяться «грешки». На найближчій зустрічі ради ці дані внесуть до єдиної бази яка і формуватиме «чорний список».

Опинитися в «чорному списку» недобросовісний водій ризикує якщо, наприклад сяде за кермо нетверезим або якщо за його авто числиться ДТП з постраждалими. Недопустимі також систематичне порушення правил дорожнього руху, хамська поведінка і завищення вартості проїзду. Однак якщо грубіяна все-таки візьмуть на роботу, і він пройде якийсь випробувальний термін, з чорного списку його приберуть.

Самі ж таксисти до ідеї зі списками відносяться досить скептично. Вони не вірять в те, що це змінить ситуацію на дорогах до кращого.  

Читайте также по теме