ГолосUA
07:31 04/04/2010

У Дніпропетровську власники мопедів страйкували проти нових правил реєстрації

У Дніпропетровську власники мопедів провели страйк проти реєстрації своїх транспортних засобів. З 1 липня їх змусять здавати на права, а зареєструвати мопед буде коштувати стільки ж, скільки він сам.

У Дніпропетровську власники мопедів влаштували страйк, вимагаючи скасувати реєстрацію їхніх транспортних засобів.

З 1 січня власники скутерів мусять мати номер та права категорії А-1.

На акцію з’їхалися мешканці Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Кривого Рогу та Нікополя.

Мопеди власники називають велосипедами з моторчиком, вимоги щодо реєстрації називають здирництвом, бо документи коштуватимуть майже стільки, як сам транспортний засіб.

Власники автомобілів нововведення підтримують, бо скаржаться на безкарність водіїв мопедів.

Кримські даїшники теж впевнені, що сенс в новому законі є. По-перше, сучасні скутери — не такі вже й велосипеди з мотором. Трапляються екземпляри, потужності й швидкості яких можуть позаздрити і мотоцикли, і мікролітражки. По-друге, за три роки в Криму сталась тисяча аварій з мопедами,сто людей загинули.

За словами водіїв, якщо реєструвати мопеди, необхідно внести зміни у правила дорожнього руху. Наприклад, нині мопеду заборонений поворот з лівого ряду. Доводиться користуватись пішохідними переходами.

Окрім цього держава сама не готова до своїх же законів. Адже автошколи не мають програм для підготовки водіїв мопедів та скутерів, не мають цих транспортних засобів для проведення практики.

Нині реєстрацію мопедів відклали до 1 липня. Тож акція в Дніпропетровську була поки що попереджувальною.

За матеріалами: ТСН />  

Читайте также по теме