ГолосUA
13:22 10/10/2010

У Донецьку школяр раптово помер на тренуванні після уроків

Учень донецької гімназії №33, 16-річний Сергій увечері після уроків підтягався на турніку, і раптом впав мертвий. 

Попередній діагноз — набряк мозку. Повні результати експертизи будуть готові через місяць. 

"Для 16-річного хлопця 5-6 разів підтягтися на турніку — це ж не привід для такого. Ймовірно, це збіг обставин. Випадок незвичайний, неординарний, і розбиратимемося не раніше ніж через місяць, коли будуть готові результати досліджень", — розповіла головний фахівець ДУ охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації Олена Лиховід.

За словами рідних хлопця, він ніколи не скаржився на здоров'я. Навчальний рік почав з висновком "здоровий" в медичній довідці. Сергій був активним хлопцем, займався спортом, на самопочуття не скаржився ні в день трагедії, ні до того. 

За даними чиновників, в останні п'ять років учні хворіють дедалі частіше. Зараз здоровим можна вважати тільки кожного другого школяра. Медики пояснюють смерті дітей на уроках фізкультури поганою генетикою, чиновники – поганим медичним обслуговуванням. 

Нагадаємо, раніше Міністерство освіти до початку навчального року вимагало провести обстеження стану фізичного здоров'я всіх українських школярів. Це пов'язано із збільшенням нещасних випадків на уроках фізкультури. 

У 2008 році на уроках фізкультури померли сім школярів, а в цілому за останні роки — більше 13-ти.

За матеріалами: Newsru

 

Читайте также по теме