ГолосUA
08:11 03/12/2009

У другому турі електорат Литвина буде голосувати за Януковича, а Яценюка і Тігіпка — за Тимошенко

Під час проведення другого туру президентських виборів, електорат Володимира Литвина буде голосувати за Віктора Януковича, а виборці Арсенія Яценюка та Сергія Тігіпка — за Юлію Тимошенко.

Про це повідомив керівник Центру «Третій сектор», політичний експерт Андрій Золотарьов під час презентації даних соціологічного дослідження, передав кореспондент ГолосUA.

«Електорат Литвина більшою мірою бачить корупціонерів у команді Тимошенко, тому з високою вірогідністю у другому турі, якщо у першому переможуть Тимошенко та Янукович, вони підтримають останнього. Так само можна сказати і про тих, хто вважає найбільш корумпованою команду Януковича — вони голосуватимуть за Тимошенко», — зазначив спеціаліст.

За словами А. Золотарьова, 31,5% респондентів найбільшу кількість «корупціонерів» бачать у команді чинного прем’єр-міністра, а 23,8% — у команді лідера опозиційного уряду. 1,7% помітили корупціонерів в команді Яценюка, а ще 0,8% — у командах С. Тігіпка та В. Литвина.

А. Золотарьов зазначив, що електорат, який вважає корупціонерами команду В. Януковича, у другому турі підтримає Ю. Тимошенко, а ті, хто переконаний, що більш корумпованою можна назвати команду чинного глави уряду, підтримають В. Януковича.

«Електорат вже чітко розподіляє кандидатів на «своїх» та «чужих»: 47,4% прибічників В. Литвина корупцію бачать у команді Ю. Тимошенко, тому вони проголосують у другому турі не за неї. Водночас майже 55% прибічників А. Яценюка, 38% прибічників В. Ющенка та 33% прибічників С. Тігіпка, вважають, що корупція є у команді В. Януковича. Тому вони його не підтримають, а скоріше за все, голосуватимуть за Ю. Тимошенко», — наголосив експерт.

Дослідження проводилося з 21 по 28 листопада 2009 року в усіх регіонах України в містах із населенням більше 100 000 осіб. Було опитано 1 600 респондентів старших 18 років. Статистична похибка не перевищує 3%.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме