ГолосUA
15:28 23/01/2010

У другому турі ПСПУ підтримає Януковича

Прогресивна соціалістична партія вирішила підтримати лідера Партії регіонів Віктора Януковича в другому турі виборів Президента. /> Про це сказано в постанові президії партії, прийнятій 23 січня.

"Президія ЦК ПСПУ постановляє: підтримати в другому турі виборів Президента України кандидатуру Януковича Віктора Федоровича", — сказано в постанові.

При цьому ПСПУ зазначає, що підтримує Януковича, незважаючи на фундаментальні ідеологічні розбіжності партій.
ПСПУ сподівається, що у разі обрання президентом Янукович виконає свої обіцянки щодо відродження економіки, вирішення соціальних проблем, інтеграції з Росією і Білоруссю, надання російській мові статусу другої державної, недопущення входження України до НАТО.

Водночас ПСПУ закликає громадян не голосувати на виборах за кандидатуру Юлії Тимошенко.

"Ми вважаємо, що Юлія Тимошенко на посту Президента України — це продовжувач політики Ющенка. Вона — той же неонацист Ющенко, тільки в спідниці. Це — нескінченні афери, брехня, установлення диктатури", — сказано в постанові.

Партія нагадує, що завжди була в опозиції до політиків, що пришли до влади в 2004 році внаслідок "помаранчевої революції", і не визнавала Віктора Ющенка легітимним Президентом.

ПСПУ також вважає, що вона внесла вагомий вклад у поразку Ющенка на виборах 17 січня, завдяки численним акціям протестів за 5 років його роботи.

Як повідомляло агентство, 11 листопада 2009 року ЦВК відмовила лідерові ПСПУ Наталії Вітренко в реєстрації кандидатом у Президенти.

ЦВК установила, що подана Вітренко заява про реєстрацію кандидатом у Президенти та інші реєстраційні документи не відповідають вимогам виборчого законодавства.
Зокрема, вона внесла лише 1 963 гривні грошової застави замість установлених 2,5 млн. гривень.

За матеріалами: Українські Новини

 

Читайте также по теме