ГолосUA
08:38 12/08/2010

У Франції заарештований український хакер за махінації з кредитними картками

У Франції заарештований можливий учасник злочинної мережі CarderPlanet, якого в США підозрюють у махінаціях з кредитними картами.

Про це йдеться на сайті міністерства юстиції Сполучених Штатів Америки.

Згідно з інформацією, мова йде про 27-річного Владислава Хорохорина, що має громадянство України та Ізраїлю і проживає в Москві.

Передбачуваний хакер, відомий також під ніком BadB, був арештований в минулі вихідні в ході спільної операції французької влади і американських спецслужб, коли збирався вилетіти з Ніцци до Москви. Наразі він знаходиться під вартою в очікуванні екстрадиції до США.

Звинувачення проти Хорохоріна були висунуті американською судовою владою ще в листопаді 2009 року. За їх даними, він займався викраденням і перепродажем даних кредитних карт громадян США. У повідомленні міністерства юстиції наголошується, що Хорохорин є, можливо, автором одного з найбільших шахрайств такого роду.

Уточнюється, що проти Хорохоріна висунуті звинувачення в шахрайстві і в крадіжці з обтяжливими обставинами. Якщо він буде визнаний винним за обома пунктами, то йому за сукупністю загрожує до 12 років в’язниці. Крім того, кожне з цих двох звинувачень на увазі штраф у розмірі до 250 тисяч доларів.

Хорохорин утримується під вартою на території Франції, американська влада має намір добиватися його екстрадиції.

За даними слідства, затриманий є одним із засновників злочинної мережі CarderPlanet. Ця організація, в яку входило близько семи тисяч осіб (переважно мешканців Східної Європи і країн СНД), займалася продажем крадених даних про клієнтів західних банків та іншими махінаціями з використанням викрадених банківських карт або їх номерів.

Спецслужбам США вдалося закрити цю мережу ще в 2004 році і з того часу вони продовжують вистежувати передбачуваних членів CarderPlanet в різних країнах світу.

Тим часом, 11 травня в аеропорту Нью-Делі був заарештований громадянин України у зв’язку з розслідуванням справи про розкрадання міжнародною групою шахраїв даних мільйонів кредитних карток.

За матеріалами: Lenta.ru, Бі-бі-сі

 

Читайте также по теме