ГолосUA
12:26 12/11/2008

У Генпрокуратури немає кримінальних справ проти народних депутатів

Генеральний прокурор України Олександр Медведько запевнив, що у провадженні правоохоронних органів немає жодної кримінальної справи стосовно народних депутатів. Про це він заявив під час засідання ВР.

Генпрокурор заявив, що нині триває перевірка діяльності організованих груп та злочинних організацій «Вороб’ї», «Добряки», «Хромой», «Берега», «Брокард» та інших, що підозрюються у контрабандному переміщенні товарів через кордон.

За його словами, в оперативно-пошукових справах у процесі прокурорської наглядової діяльності жодної вини народних депутатів України не виявлено.

Причетність народного депутата від БЮТ Івана Сідєльника до тиску на суд та хабарництво, про яке заявляв в.о. Голови СБУ Валентин Наливайченко, також немає, повідомив Генпрокурор.

Водночас, за матеріалами Служби безпеки України, які надійшли 6 листопада цього року щодо причетності народних депутатів до рейдерських захоплень перевірка поки що триває.

«Стосовно Генадія Москаля, щодо його причетності до видачі посвідчень ветеранів війни, такий матеріал був. Його було вирішено направити до прокуратури міста Києва. 15 жовтня вона відмовилася порушувати кримінальну справу у зв’язку із відсутністю складу злочину. Наразі, ці матеріали вивчає Генрокуратура», — заявив О.Медвєдько.  

 

Читайте также по теме