ГолосUA
08:44 19/03/2010

У ГПУ знову надумали перевірити плівки Мельниченка

Генеральна прокуратура України проведе експертизу оригіналу плівок екс-майора Управління державної охорони України Миколи Мельниченка, наданих на вимогу ГПУ після проведення експертизи копії цих плівок.

Про це заявив заступник генпрокурора Віталій Щоткін, який нещодавно став куратором розслідування замість Миколи Голомші.

Минулого року копії запису, де звучали голоси, схожі на голоси Леоніда Кучми і Володимира Литвина, пройшли експертизу в Німеччині, і висновок іноземних експертів був наданий до Генпрокуратури. Вивчивши копію записів розмов, експерти наполягли на наданні оригіналу. «М. Мельниченко надав такий чіп, його долучили до матеріалів кримінальної справи, а слідство призначило нову експертизу… Експертиза тільки призначена, і якими будуть результати, скажуть лише фахівці", — зазначив В. Щоткін.

Тим часом сам М. Мельниченко налаштований припинити будь-яку співпрацю зі слідством у справі про вбивство Георгія Гонгадзе. "Я не бачив перспектив притягнення до відповідальності замовників і підбурювачів злочину ні за Ющенка, не бачу і за нової влади, — сказав він.

«Ющенко обіцяв певним силам не чіпати тих, хто стояв за цим злочином. Янукович, на щастя, жодними обіцянками у цій справі не пов’язаний. Але його оточення … Вважаю, що наказ змінити Голомшу на Щоткіна Медведько отримав з Банкової, щоб зняти підозри від Кучми і Литвина. Це позбавляє мене надії, що замовники вбивства Гії коли-небудь будуть покарані за зроблене. Лише довіра до слідчого Олександра Харченка поки стримує мене від розриву з прокуратурою", — зазначив М. Мельниченко. />  
За матеріалами: Сегодня

 

Читайте также по теме