ГолосUA
08:28 18/09/2010

У графіку будівництва доріг до Євро-2012 є відставання, – Колесніков

У графіку будівництва доріг до Євро-2012 є відставання.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков в ефірі одного з українських телеканалів.

«Ми обіцяли проінвестувати 23 млрд. гривень (на підготовку до Євро-2012 цього року). На основне будівництво – 10 млрд. гривень і дорожнє будівництво — 13 млрд. Доріг в цьому році буде побудовано на 8,5 – 9 млрд. Тут ми трохи відстали в графіку, але потрібно розуміти, і ми переконали УЄФА, що ми не побудуємо всі дороги», — наголосив він.

За словами посадовця, всі без виключення дороги, котрі сполучають міста та аеропорти будуть побудовані. Також, наголосив він, нові модернізовані дороги забезпечать сполучення між Донецьком і російсько-українським кордоном, між Харковом і українсько-російським кордоном і Львовом та українсько-польським кордоном.

Урядовець також повідомив, що основне будівництво до Євро-2012 профінансовано на 6 млрд. грн. /> «З 10 млрд. гривень на сьогоднішню хвилину профінансовано 6 млрд. Залишилось 4 мільярди і всі гроші до копійки, будівельники отримають до кінця року», — наголосив Б. Колесніков.

Також, за його словами, витрати України на підготовку до чемпіонату Європи з футболу складають 700 мільйонів доларів.
«Це два стадіони – один в Києві, один у Львові. Все інше не є прямими об’єктами, побудованими під Євро. Це нові дороги, аеропорти, злітно-посадкові смуги, які і так потрібно було побудувати», — наголосив віце-прем’єр.

О. Радченко
 

Читайте также по теме