ГолосUA
14:37 11/08/2009

У грудні знову продаватимуть «Укртелеком»

Фонд державного майна України має намір в грудні 2009 року оголосити конкурс з використанням відкритості ціни за принципом аукціону з продажу 67,79% акцій ВАТ "Укртелеком".

Відповідний наказ, який вносить корективи до плану-графіку приватизації в другому півріччі поточного року, підписав у вівторок виконуючий обов’язку голови Фонду Дмитро Парфьоненко, повідомили ГолосUA у прес-службі ФДМ України.

Уряд почав підготовку "Укртелекому" до приватизації з кінця 90-х років минулого сторіччя. Проте поки вдалося провести лише пільговий продаж, а у держави як і раніше залишається 92,79% акцій підприємства.

Нинішній уряд під керівництвом Юлії Тимошенко намагався продати "Укртелеком" в минулому році, закріпивши в держвласності 25%+1 акцію. Тоді ціна однієї акції на ринку складала 1,04 грн, з урахуванням чого початкова вартість 67,79% акцій компанії оцінювалася в 13,2 млрд грн. Потім ціна акцій знизилася, і уряд визначив початкову ціну цього пакету в квітні в 12 млрд грн.

В даний час акції "Укртелекому" котируються за курсом 0,34 грн за акцію.

Раніше учасники ринку неодноразово відзначали, що постійне затягування приватизації національного оператора зв’язку, котрий з кожним роком втрачає свою частку на ринку, веде до зниження його вартості.

 

Читайте также по теме