ГолосUA
19:21 27/11/2009

У Харкові провели випробування нового військово-транспортного літака

Сьогодні вперше було здійснено випробувальний політ нового військово-транспортного літака "Ан-74Т-200А", замовленого урядом Арабської Республіки Єгипет. Літак був побудований на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві (ХГАПП).

Про це повідомила прес-служба підприємства.

Згідно з інформацією, це вже другий літак з трьох, які харківські авіабудівники повинні поставити в рамках укладеного україно-єгипетського контракту. Після проведення необхідних випробувань літак буде переданий замовникові.

Нагадаємо, легкий військово-транспортний літак "Ан-74Т-200А", що відноситься до багатоцільових літаків "Ан-72/74", розроблений в АНТК ім. Антонова. Сьогодні основними конкурентами цієї машини є турбогвинтові "C-27j Spartan" спільного виробництва США і Італії і "CASA 295", які виробляються в Іспанії.

Завдяки турбореактивним двигунам, їх встановленню над крилом (ефект Коанда, використовуваний на реактивних літаках лише на машинах сімейства "Ан-72/74"), літак володіє унікальними льотно-технічними даними.

Окрім поліпшення злітно-посадкових характеристик, встановлені над крилом двигуни максимально віддалені від землі, що дозволяє літаку літати з непідготовлених майданчиків із земляним, сніговим, гальковим і іншим покриттям, перетворюючи "Ан-74Т-200А" на справжній "крилатий джип".

За матеріалами: ЛігаБізнесІнформ

 

Читайте также по теме