ГолосUA
13:20 16/11/2010

У Харкові та Києві проти Податкового кодексу страйкують таксисти

 

size="4">На площі Свободи в Харкові зібралося близько двох тисяч людей, які протестують проти ухвалення Податкового кодексу.

 

size="4">Більша частина площі зайнята машинами таксі.

 

size="4">Колона таксистів, гудучи клаксонами, проїхала центральною вулицею міста Сумською та о 12 годині виїхала на площу Свободи.

 

size="4">Як розповів журналістам голова профспілки таксистів України в Харківській області Сергій Старцев, до акції приєдналися понад 20 диспетчерських служб міста, продовжують працювати лише дві служби.

 

size="4">На машини прив'язані жовто-чорні стрічки, що символізують кольори "шашечок" таксі. За словами Старцева, через рух колон таксі проїзд у центральній частині міста зараз ускладнений.

 

size="4">За оцінками правоохоронців, на площі наразі близько 2 тисяч осіб. Кількість машин як міліціонерам, так і організаторам акції оцінити важко — вони постійно прибувають.

 

size="4">Ринки "Героїв Праці", "Барабашово", "Олексіївський", Центральний у вівторок працюють не в повному обсязі — підприємці пішли на площу Свободи або виїхали до Києва для участі в акціях протесту на Майдані Незалежності і біля стін Верховної Ради.

 

size="4">Як відомо,
size="4">київські таксисти теж протестують проти ухвалення нового Податкового кодексу.

 

size="4">Водночас на Калинівському ринку у Чернівцях відбувається протест підприємців.

 

size="4">Декілька тисяч людей перекрили дорогу, закривають свої робочі місця і планують йти в центр Чернівців з протестами.

 

size="4">Біля Калиновського ринку — декілька тисяч людей з гаслом: "Не заважайте працювати підприємцям" протестують проти ухвалення нового Податкового кодексу.

 

size="4">Дорогу до Калинівського ринку з обох боків перекрили люди. Всі підприємці на знак протесту закривають свої робочі місця і планують йти в центр Чернівців.

size="4">Ситуація розвивається стихійно те неконтрольовано. Автомобілі, які заїхали на вул. Калинівську (з боку мосту через р. Прут), вже не можуть виїхати з затору.

size="4">Тролейбуси (№ 5), які рухаються по вул. Хотинській, переповнені. Маршрутні мікроавтобуси не вийшли на маршрути.

 

size="4">Як відомо, у Києві під стінами Верховної ради зібралося,
size="4">за різними даними, від 10 до 30 тисяч людей, котрі протестують проти ухвалення Податкового кодексу.

 

size="4">За матеріалами: Українська правда

 

size="4"> 

Читайте также по теме