ГолосUA
10:36 16/09/2009

У Харкові викрили потужну нелегальну порностудію

Співробітники Служби безпеки України у Харкові викрили організоване злочинне угрупування, яке виготовляло та розповсюджувало порнографічну продукцію через мережу Інтернет.

Про це на брифінгу повідомила прес-секретар голови СБУ Марина Остапенко, передав кореспондент ГолосUA.

Під час затримання в орендованій та облаштованій під порностудію квартирі перебувало 18 дівчат. Співробітники СБУ вилучили більше 10 комплектів відео- та комп’ютерного обладнання, за допомогою якого велася трансляція.

Всього до роботи у порностудії було залучено 30 «моделей» віком від 18 до 25 років, переважно студентки, які таким чином заробляли гроші на життя. У середньому за місяць такої роботи дівчата отримували $300.

Як з’ясувалося, порностудія працювала цілодобово в режимі он-лайн. Крім того, для роботи з іноземцями організатори задіяли перекладачів, при цьому одна хвилина спілкування коштувала клієнтам 2$. Також встановлено, що злочинна група займалася цією діяльністю впродовж двох років. На даний момент її ліквідовано, а п’ять організаторів злочинного угрупування перебувають під контролем Міністерства внутрішніх справ.

СБУ порушила кримінальну справу за фактом ввезення, виготовлення, збуту та розповсюдження порнографічних предметів за частиною 3 статті 301 Кримінального Кодексу України.

О. Оснач

 

Читайте также по теме