У Харкові введено карантин через сказ

У Харкові введено карантин через сказ.

Відповідне рішення прийнято на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Карантинні обмеження введено на території Дзержинського району міста. Зона карантину обмежена пер. Фастовським, вулицями Мирною, Софійською та Лопанською. Причина – виявлення випадку сказу домашньої тварини.

Буферною зоною визначена територія, обмежена вулицями Мирною, Павлівською, Самарською та Севастопольською.

За словами першого заступника Харківського міського голови Олександра Кривцова, “ в даний час ветеринарна та санітарно-епідеміологічна служби Харкова проводять заходи щодо ліквідації вогнища сказу. Протягом тижня відповідні служби проведуть посилений вилов бездомних тварин у буферній зоні”.

Він також зазначив, що з профілактичною метою будуть дезінфіковані всі сміттєві контейнери – як потенційні осередки зараження.

В зонах дії карантину заборонено вигулювати кішок та собак без повідка, вивозити тварин за межі карантинної зони. Власникам домашніх тварин запропонують зробити профілактичну вакцинацію своїм кішкам та собакам.

Нагадаємо, 25 січня 2011 року в одній з квартир по вул. Мирній, 9 у Харкові домашня кішка покусала господарів. Експертиза, проведена Харківською регіональною державною лабораторією ветеринарної медицини, встановила, що кішка була хвора на сказ.

Читайте также по теме